Bygg din egen fågelholk!

Oavsett om du är en intresserad fågelskådare eller om du bara gillar tanken på att sätta upp en fågelholk i din egen trädgård så är den här texten något för dig. Att bygga sin egen fågelholk kan också vara smart nu i tider där du kanske har tvingats ställa in andra aktiviteter, då kan det här vara ett mysigt sätt att fördriva tiden på.

Använda färdig mall eller inte

Du kan förstås beställa hem en färdig fågelholk eller bygga en fågelholk åt någon annan som behöver den om du inte har användning av den själv. På det sättet kan du göra någon extra glad genom att skicka holken med frakt nu när det är svårt att ses fysiskt.

Det är bra att ta ställning till var holken ska hänga och vem som ska ha holken innan du börjar. På det sättet kan du också bestämma dig för om du ska bygga allt själv eller beställa en färdig byggsats eller liknande. Om du bestämmer dig för att bygga din fågelholk själv kan det vara kul att göra det tillsammans med andra som delar ditt intresse. Det ökar också inspirationen kring bygget.

Det kan också vara en fördel att undersöka olika material du kan använda dig av innan du sätter igång med ditt bygge. Du kan exempelvis besöka ett ställe med många fågelholkar eller ta en skogspromenad och undersöka hur fågelholkarna där ser ut. Dessutom är det en rolig uppgift att involvera dina barn i. De kan vara med och undersöka naturen och skogen samt under själva tillverkningen av fågelholken.

När du har bestämt dig för hur din fågelholk ska se ut, för vilken typ av fågel den ska vara tillverkad och om du ska välja en färdig byggsats eller inte så kan du sätta igång. Det finns massor med inspiration och mallar att hitta på nätet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail