Hitta tapeter och byggmaterial till din renovering

Är det dags att renovera hemma? Vid större renoveringar kan det gå åt mycket byggmaterial och andra produkter, som tapeter och våtrumsmattor. Hos https://www.familjetapeter.se/ kan du välja bland ett stort sortiment av tapeter från ledande varumärken. Att hitta rätt tapeter är viktigt. Det måste vara rätt kvalitet för underlaget och de påfrestningar som tapeten kan utsättas för. Vid en större renovering kan det också gå åt mycket övrigt byggmaterial. Därför är det klokt att först göra en budgetplanering för att få en överblick över kostnaderna och få den mest prisvärda renoveringen.


Välj tapeter som passar din bostad

Vid renovering är det mycket att tänka på. Maritha Gunnarsson har ett stort intresse för att renovera och berättar för Sveriges Radio hur hon bevarar och renoverar gamla gårdar. Hon vill göra renoveringar på ett hållbart sätt och återanvänder gamla material istället för att köpa nytt.

Med bra byggmaterial och byggteknik är det inte lika viktigt att tänka på tapeternas isolerande egenskaper som det var förr. När den underliggande strukturen var mer genomsläpplig för kyla och fukt fick de boende isolera väggarna med tjockare tapeter samt papper och väv. Det minskade draget från dåtidens kalla väggar. Men idag går det att istället utgå från eget tycke och smak vid inköp av tapeter. Ett tips för att välja rätt tapet är att tänka på väggens ytstorlek. En större väggyta bör helst ha en mer diskret tapet, eller en som är ljus och stormönstrad, men i mindre rum är det bäst att inte välja en alltför gräll tapet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail