Renovera sovrum och kök

Det där med att renovera är antagligen inget vem som helst bara ger sig på sådär plötsligt. Det krävs en hel del eftertanke. Om man bara hyr en bostad gör man antagligen inte heller allt för stora ansträngningar i att renovera i den om man inte får något för det. När det gäller kök kan det vara lite svårare att renovera än vad ett sovrum är. Det är dock ofta de här rummen som är slitna i en bostad och därför kan det kännas skönt att göra dem riktigt fräscha.

Pengar till renovering

Att renovera kostar en hel del pengar. Om man arbetar kan det finnas en möjlighet att spara ihop pengar till renoveringen men om denna plötsligt behövs efter till exempel en läcka eller liknande kan pengarna behövas snabbt. Då kan man behöva låna pengar för att man ska kunna färdigställa sin renovering. Ibland kan det också finnas möjlighet att sälja av saker som inte behövs för att täcka kostnaderna. Efter renoveringen kanske man vill ha ett annat tema och då kan gamla saker bara vara i vägen. Säljs de får man ett bra extra tillskott i kassan.

Val av möbler

När man har renoverat ett utrymme, eller under renoveringens gång är det vanligt att man också planerar för vilka möbler man ska ha i rummet. När man renoverar ett kök är det vanligen bänkar, vitvaror och kanske ett köksbord med stolar. Ett sovrum å andra sidan kan ha en säng, garderober, bord och kanske en skön soffa att slå sig ner i för att läsa. För många är det roligaste faktiskt att inreda det nyrenoverade utrymmet. Just när det gäller möbler finns det en hel del olika alternativ att välja bland och det kan ta tid innan man hittar rätt.

Lättstädade material

Det är alltid en process att renovera. En sak som kan vara mycket bra att tänka på är att man väljer relativt lättstädade material. När man renoverar ett kök är det till exempel klokt att se till att ytor, luckor, tapeter och annat kan torkas av om något skulle spillas ut. I ett sovrum kan det vara skönt för fötterna med en heltäckningsmatta men om hunden eller katten råkar kräkas på mattan kan man snabbt ångra sitt val. Att välja hållbara material som trägolv och parkett kan vara bättre, och sedan lägger man helt enkelt en matta på golvet.

Färgsättning

När man renoverar kan det vara klokt att tänka på vilka färger man väljer. Om man använder sig av extrema färger i en hyresrätt kan det ställas krav på att man återställer bostaden om den nya hyresgästen inte vill ha färgen. Om man äger bostaden kan den bli svår att sälja om färgerna inte är harmoniska. Många gånger är det smart att välja ljusa kulörer och sedan tillsätter man färg genom inredningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail