Så får du billigare byggmaterial

Om du ska bygga och renovera, så är det inte bara arbetet som kostar, utan även materialet. Du kan spara många tusenlappar genom att kunna köpa byggmaterial till ett billigare pris, eller rent av få det gratis.

Bygga och renovera

För de flesta av oss är våra hus och hem mer än bara än plats att sova. De är våra borgar där vi kan vara oss själva, slappna av och trivas. Det är viktigt att verkligen trivas i sitt hem, vilket är en orsak till att vi bygger och renoverar.

Den andra orsaken är att vi måste: om taket läcker eller om isoleringen är dålig måste vi göra något åt det. Vissa av oss älskar att bygga och fixa, medan andra anlitar hantverkare för nästan allt. Och alla som har byggt eller renoverat, om så bara en altan, har snabbt upptäckt att byggmaterialet kostat mycket mer än vad de trott från början – i alla fall första gången som de bygger. Det är därför klokt att försöka hitta billigare byggmaterial. Samtidigt är det viktigt att snåla på rätt sätt: det är skillnad på att snickra ihop en bänk till sommarstugan med gratismaterial och att installera en kamin.

Du bör inte heller snåla om du ska flytta. Det är bättre att flytta in i ett färdigt hus, än att behöva börja fixa olika saker – såvida du inte flyttat till ett renoveringsobjekt eller kan bygga och renovera själv. Ett annat tips är att också anlita flyttstädning från Qleano – flyttstädning med fast pris och garanti. Det finns mycket pengar att spara, men spara in på rätt saker och ge dig själv mer lugn och ro.

Släng inte

Om du har mycket utrymme ska du försöka spara så mycket byggmaterial som du kan. Även små plankbitar kan komma till nytta. Tänk på att förvara materialet på ett sådant sätt att det inte förstörs, generellt ska det vara torrt och i skugga. Visst material, som stenplattor, kan självklart ligga utomhus och det gör inget om det regnar på dem, men det är klokt att skydda trä. Tänk också på att trä kan ändra form över tid, att det är en färskvara, så försök att använda trämaterial så snart du kan. Om du själv inte har plats för ditt material, så kan du antingen ge bort det eller sälja det på Blocket.

Köp begagnat

Ett sätt att köpa billigare byggmaterial är att se om någon säljer material på Blocket eller en liknande annonsplats. Ibland kan du rent av få material gratis, om du bara hämtar det. Billigt byggmaterial på Blocket brukar gå åt snabbt, så du bör hålla dig framme om du ser något som du kan ha nytta av.

Gratis

Förutom att du kan hitta gratis byggmaterial i vissa annonser, så kan majbrasor och andra lokala uppsamlingsplatser vara en guldgruva. Du kan också spara pengar genom att bygga om: din gamla eka kan bli en sandlåda och gamla fönster ett nytt växthus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail