Så sparar du tusenlappar på huset eller sommarstugan

Bostad och fritidshus kostar. Tusenlapparna kan lätt fladdra iväg, utan att du nödvändigtvis fått så mycket för pengarna. Det finns dock vissa arbeten och investeringar som du kan göra och tjäna in varje krona.

Billigare el

Elräkningen är en av de saker som du verkligen har makt över, även om det kanske inte alltid känns så. Förutom att jämföra elavtal, så kan du minska förbrukningen. Hur mycket av värmen sipprar ut på grund av dålig isolering? Efter ett par årtionden kan du behöva byta ut isoleringen. Är det dragit kring fönster och lister? Ta ett ljus och för det nära springorna: hur mycket rör sig ljuslågan? Sätt in en kamin till vinterns kallaste dagar. Både i bostadshuset och sommarstugan. Kan du borra jord- eller bergvärme? Och enklast och billigast av allt: skaffa luftvärmepump. Lättaste sättet för dig är att kontakta 24jour som hjälper dig med både värmepump installation och service i Stockholm och Uppsala. De hjälper dig med allt från stopp i avloppet till att installera bergvärme.

Förebygg problemen

Förutom att minska på elräkningen, så bör du förebygga problem. Behöver du dränera? Titta och lukta i källaren. Rådfråga en kunnig person. Det är bättre att dränera innan det börjat skada grunden, än att både behöva dränera och renovera källaren. Gå upp på vinden eller vindsutrymmet. Ser du mögelskador? Luktar det konstigt? Om det luktar “jordigt” kan det vara tecken på mögel. Byt ut mögelskadade delar på en gång. Vänta inte till nästa år. Detsamma gäller i badrum och toalett. Du bör också kolla över taket om det var länge sedan byggnaden fick ett nytt tak. Så slipper du att det regnar in en kall höstdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail