Ta vara på ditt gamla byggmaterial

Byggmaterial är dyrt och därför är det många hemmafixare som är på jakt efter begagnat byggmaterial. Du som river och renoverar hemma kan därför tjäna en slant på att ta vara på ditt gamla byggmaterial och sälja det till bättre behövande.

Att riva och renovera är ansträngande och då vill man att processen ska gå så smidigt som möjligt. Men att slänga sitt gamla byggmaterial behöver inte vara det bästa alternativet och tänk om man dessutom kunde tjäna en extra slant på kuppen? Släng inte ditt gamla byggmaterial när du ska riva och renovera – sälj dem istället!

Låt dina gamla byggmaterial återanvändas

Att återanvända gamla byggmaterial är bra för miljön, men det är även väldigt tacksamt för den som av olika anledningar vill använda begagnat byggmaterial. En stor orsak är kostnaden, då nytt byggmaterial brukar kostar en hel del. En annan orsak kan vara att någon letar efter något som inte längre går att hitta i butikerna, exempelvis antika pardörrar, gamla och rustika trägolv, äldre tegelpannor och liknande.

Hur ska du då gå tillväga för att sälja ditt gamla byggmaterial? Det enklaste sättet är att lägga upp en säljande annons online. Det finns många hemsidor som är köp- och säljsajter där du kan lägga upp dina prylar. Har du ingen aning om prissättning kan du alltid be folk komma med bud och se vad sakerna kan anses vara värda i andras ögon.

För att göra det hela ännu enklare kan du kräva att köparna själva måste komma och hämta byggmaterialet och att de själva får ordna med nedmonteringen. Då slipper du ta hand om det, men får samtidigt betalt för att få det nedmonterat och bortforslat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

cocktail